- A szerdai nap elsősorban a felvezetésről szól, hiszen akkor találkozunk először - árulta el Horváth Ferenc vezetőedző. - Természetesen az ilyenkor szokásos súly-, vérnyomás, testzsírszázalék-mérés nem maradhat el, majd tájékoztatjuk a játékosokat a csütörtöki és pénteki orvosi tesztek céljáról és hasznáról, illetve tartunk egy átmozgató jellegű edzést.

A vezetőedző azt is elárulta, hogy csütörtökön és pénteken két csoportban alapos orvosi vizsgálatnak vetik alá a játékosokat Debrecenben, majd szombaton Barney Lord erőnléti edző méri fel a játékosok állapotát. - Mind az orvosi, mind az erőnléti teszt terheléses jellegű, ahol maximális teljesítményt kell nyújtani. Ha időtartamában nem is, de intenzitásban mindkettő megfelel egy edzésnek - tette hozzá Horváth Ferenc.

Minden egészséges játékos részt vesz a programban, egyedül a szünetben orrsövényferdülés miatt műtött Murtaz Dausvili kapott engedélyt, hogy csak hétfőn csatlakozzon a társakhoz. - Buba minden találkozónkon pályára lépett, emellett folyamatosan játszott a grúz válogatottban is, megérdemel egy kis extra pihenőt - indokolt Horváth Ferenc.

Vasárnap szusszanhatnak egyet a játékosok, mert hétfőtől kezdetét veszi a nagyüzem, napi két edzéssel és edzőmeccsekkel készül a DVTK a bajnokságra.

- Még nem írtuk alá a szerződést, de idén Spanyolországba utazunk január 23. és február 1. között. Nagyon fontos, hogy a felkészülés ezen időszakában garantáltan jó minőségű füves pályán dolgozhassunk, ahol a csapatmozgásokat tudjuk gyakorolni - érvelt a futballszakember.

A hazatérés után pedig még arra is elég idő marad, hogy “visszaakklimatizálódjon” a csapat a várhatóan mostohább magyarországi időjárási-, és pályakörülményekhez a Cegléd elleni Magyar Kupa-, illetve a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzés előtt.

A felkészülés programja

2017. január 4., szerda (DVTK Edzőközpont)
A felkészülés első napja

2017. január 14., szombat (a helyszín szervezés alatt)
MFK Zemplín Michalovce “A” (szlovák 1. osztály, 8. helyezett) - DVTK “A”
MFK Zemplín Michalovce “B” - DVTK “B” 

2017. január 18., szerda (DVTK Edzőközpont)
DVTK - Budaörs SC (NB II. 17. helyezett)

2017. január 21., szombat (Balmazújváros)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (NB II. 3. helyezett) - DVTK 

2017. január 23., hétfő - február 1., szerda
Edzőtábor Spanyolországban
Várhatóan 3-4 felkészülési mérkőzést játszik a DVTK

2017. február 4., szombat (DVTK Edzőközpont)
DVTK - MŠK Rimavská Sobota (szlovák 2. osztály, Keleti-csoport 10. helyezett)

Magyar Kupa 9. forduló

1. mérkőzés

2017. február 11., szombat
14:00 Ceglédi VSE - DVTK 

OTP Bank Liga

20. forduló

2017. február 18. 
Mezőkövesd - DVTK