A DVTK öregfiúk csapata erős kerettel utazott múlt pénteken a tornára. Kiser László 141 (109 Diósgyőrben), Farkas János 90 (80 Diósgyőrben), Bém Gábor 53 (mind diósgyőri mezben), Dobos Attila 153 (21 diósgyőriként) alkalommal játszott az élvonalban, míg Pallai Gábor és Sivák Sándor a másodosztályban erősítette a DVTK-t, Kriston István és Vass László a DVTK utánpótlásában nevelkedett, jelenleg pedig mindketten a klub utánpótlásában dolgoznak. Ezúttal csapatvezetőként utazott Szlifka Miklós a társakkal (62 alkalommal ő is szerepelt az élvonalban, mindannyiszor a DVTK sikeréért küzdött).

Az ellenfelek között is több egykori diósgyőri labdarúgó lépett pályára. Kondás Elemér és Vadicska Zsolt ezúttal a debrecenieket, Nagy Sándor a nyíregyháziakat erősítette. Rajtuk kívül az Újpest és a DVSC több válogatottal érkezett (néhány ismert név a cikk alján).

- A Tukacs László 55. születésnapjára szervezett foci gálán rendkívül erős mezőnyben sikerült az élen végezni - osztotta meg Bém Gábor csapatkapitány. - Nagyszerű volt a szervezés, amikor leparkoltunk a buszunkkal a csarnok előtt, a DVTK indulóval fogadtak. A torna hangulatára jellemző, hogy az Újpest - Nyíregyháza mérkőzés kezdőrúgásakor Véber György Nagy Sándornak passzolt, aki visszaadta a labdát. Pallai Gábor nagyszerűen védett, gólt sem kapott, mégis inkább az újpesti Zámbó Sándor teljesítményét emelem ki, aki 72 évesen úgy játszott, hogy legalább harminc évet letagadhatna a korából.

A DVTK eredményei

Csoportmérkőzések

DVTK - Papok 1-0
Gólszerző: Bém Gábor

Kis Tuki és Barátai II 1-0
Gólszerző: Bém Gábor

DVTK - DVSC 1-0
Gólszerző: Sivák Sándor

Döntő

DVTK - Nyíregyháza 1-0
Gólszerző: Vass László

Az ismertebb résztvevők

DVTK

Bém Gábor
Dobos Attila
Farkas János
Kiser László
Kriston István
Pallai Gábor
Sivák Sándor
Szlifka Miklós csapatvezető
Vass László

Újpest

Zámbó Sándor
Tóth András 
Koszta János
Véber György 
Cseh András
Tamási Zoltám
Juhász Péter

Nyíregyháza

Nagy Sándor
Szatke Zoltán

DVSC

Sándor Tamás
Kerekes Zsombor
Vadicska Zsolt
Bücs Zsolt
Kondás Elemér
Bernáth Csaba