- Az idei nyáron egyeztünk meg a Porsche Hungáriával, hogy a SEAT márkát is felvesszük az eddig forgalmazott márkáink közé - kezdte bevezetőjét a sajtótájékoztatón Sándor Attila, a Miskolc Autó cégvezetője. - Amikor megnyitottuk az új Skoda szalont, akkor kiürült a régi, majd megújulva az országban az elsők között az új SEAT dizájnnal megnyitottuk a Skoda szalon helyén az új SEAT márkakereskedésünket. Sokat gondolkodtunk, hogyan tudnánk bevezetni Miskolcon a SEAT márkát és a Miskolc Autót még jobban a köztudatba, arra jutottunk, hogy a DVTK-val eddig is nagyon jól működő kapcsolatunkat még jobban elmélyítjük és a kosárlabda csapatot támogatjuk a jövőben.

- Engedjék meg, hogy egy személyes megjegyzéssel kezdjem, nagy öröm manapság SEAT márkaigazgatónak lenni Magyarországon - mondta Papp Zoltán, a SEAT márkaigazgatója. Elsősorban azért mert olyan szép modelleket tudunk bemutatni, mint például a SEAT Ateca, illetve olyan új márkakereskedő partnerekkel bővült a hálózat az elmúlt hónapokban, mint például a Miskolc Autóház és a Sándor Attila által vezetett csapat. Nagy öröm szintén olyan új márkakereskedéseket nyitni, melyek a legújabb gyári dizájn szerint kerültek kialakításra. Budapesten kívül ez a második ilyen szalon, a hálózat nagy része csak ez után kerül átalakításra. Egyre inkább bővül és erősödik a márka. Szerencsére a gyár ma már elég komoly darabszámot tud kiszállítani, ebből ma már Magyarország is jelentősen kiveszi a részét. Olyan márkakereskedő partnerekkel, mint a Miskolc Autó - mely Miskolcon egy nagy erős márka -, tovább tudunk bővülni és talán tudunk egy újabb lökést adni a márkakereskedésnek, hogy tovább tudjon fejlődni és bővülni a régióban. Azt gondolom, hogy a következő években a következő új modellek ezt tovább fogják támogatni. Jövő év elején mutatjuk be a Leon ráncfelvarrott családját. Év közepén érkezik a talán legismertebb márkánk az új Ibiza. Év végén pedig érkezik az Ateca-nál egyel kisebb modell az új szabadidő-autónk az új SEAT Arona, ami egy ki SUW lesz. Sikeres időszak előtt állhatunk. Miskolcon végre egy olyan erős partnert tudunk felmutatni, akivel a siker szinte garantált. Amikor megállapodtunk az együttműködés részleteiről én kérdeztem Attilát, hogy milyen PR tevékenységet tudnánk elkezdeni, ami beleillik a márka arculatába, és mivel a SEAT-ről elsősorban a sportosság jut az emberek eszébe, azt gondolom, hogy jó úton járunk. Olyan neveket tudunk a szponzoráltjaink között felsorolni, mint például az MKB Veszprém kézilabda csapata, Cseh László úszó, vagy az idén visszavonult Kovács Katalin kajakosunk. Így esett a választásunk a DVTK kosárlabda csapatára. Bízom abban, hogy együtt közös sikereket tudunk majd elérni és ez tovább tud majd erősíteni mindhármunkat.

- Számomra és a DVTK számára is nagyon nagy öröm, hogy azt a sokéves együttműködést, amit a Miskolc Autóházzal, a Volkswagen csoporttal és a Porsche Hungáriával együtt ki tudunk alakítani, azt tovább tudjuk mélyíteni - zárta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. - Úgy gondolom, hogy ez az együttműködés sikeres volt mindhárom partner számára. Biztos vagyok abban is, hogy a SEAT-nak, mint új márkának, a Miskolc Autónál, illetve a DVTK támogatói között való megjelenésével ez a kapcsolat még tovább erősödik, még tovább fejlődik. A DVTK is egy olyan márka, ami regionális szerepre törekszik, azt szeretnénk, hogy a DVTK legyen az Észak-Magyarországi régiónak a vezető sportszervezete. Úgy gondolom, hogy nagyon jó úton haladunk és ez a törekvésünk egybeesik a SEAT márka és a Miskolc Autó törekvéseivel, így erősíteni tudjuk egymást. A csapat és a lányok nevében megígérhetem, hogy azon leszünk, hogy sikeresen szerepeljünk, a szurkolóinknak minél több örömöt okozzunk, ezáltal azt a megelőlegezett bizalmat, amit a SEAT márkától megkaptunk, meg tudjuk hálálni. Nagyon bízunk abban, hogy ez az együttműködés a továbbiakban még jobban ki fog teljesedni, a DVTK kosárlabda csapata és a SEAT márka össze fog fonódni és mindannyiunk megelégedésére fog ez kapcsolat a továbbiakban hosszú-hosszú ideig működni.  Köszönöm a bizalmat és sok sikert kívánok a SEAT márkának Miskolcon és a régióban!

A sajtótájékoztató után a miskolci Generali Arénában az Aluinvent DVTK – Good Angels mérkőzés nagyszünetében a csapat jelképesen átvehette két SEAT Leon kulcsát is.

Köszönjük a SEAT és a Miskolc Autó támogatását!

Fotók: Végh Csaba és Szabó Krisztián