- Mikor voltál először mérkőzésen? Hogy emlékszel vissza rá?
- A kilencvenes évek elején egy osztályozó meccsen a BKV Előre ellen játszottunk, és 2-1 re nyertünk. Ez még Váci Béláék idejében volt.

- Mikor, minek a hatására kezdtél el rendszeresen meccsre járni?
- Akkoriban minden mérkőzésen tömött lelátók előtt játszott a Diósgyőr. Az atmoszféra, a hangulat engem is magával ragadott ugyanúgy, mint mindenkit, aki életében először kiment egy meccsre.

- Mi a kedvenc emléked az elmúlt évtizedekből?
- Ezekből nagyon sok van, de kiemelném az Újpest elleni Magyar Kupa-döntőt, amikor közel 10 ezer diósgyőri utazott Pestre, és Miskolctól Budapestig csak a mi szurkolóinkkal volt tele az autópálya.

- Apaként, családos emberként garantált a szurkolói utánpótlás is?
- Három gyermekem van, két lány (13 és 6 évesek) és egy 14 hónapos fiú. Igen, szerintem ezzel nem lesz gond.

- Egyike vagy a Napos Oldal szurkolói csoport alapítóinak. Hogyan született meg a csoport gondolata? Mi hívta életre?
- A kanyarban mindig jó a hangulat, de a Napos Oldal sajnos nagyon sokszor csak csúszással tudott csatlakozni az ultrákhoz. Mindig voltak ott is szurkolási kezdeményezések, de sajnos nem mindig jól sültek ezek el. Akkor gondoltuk azt, hogy valamilyen módon megpróbáljuk a Napos Oldalt is kicsit szervezettebben megszólaltatni, úgy, hogy figyelünk az ultrák rigmusaira, és próbálunk összhangot teremteni. Mivel szurkolói berkekben azt a részt, ahol mi vagyunk a stadionban, Napos Oldalnak hívják (Veres László, a DVTK korábbi hangulatfelelőse nevezte el - a szerk.), így adott volt a név, és Boczki Tamás barátommal megalapítottuk a Napos Oldal szurkolói csoportot.

- Három év távlatából, beigazolódott, hogy szükség van rá?
- Merem azt mondani, hogy igen. A kezdetek óta sok minden változott, először csak puhatolóztunk, hogyan is tudnánk az ultrákat segíteni a szurkolásban, mára már ott tartunk, hogy Üveges Gabi barátunk is csatlakozott hozzánk, akit nem kell bemutatni szerintem senkinek, és azóta két dobbal próbáljuk szervezetté tenni a szurkolást a Napos Oldalon, figyelve a kanyarra, hogy egy torokként szurkoljon minden diósgyőri.

- Hány tagotok van jelenleg?
- A szűk csoport körülbelül 20 fő, de rengeteg ember segít minket a lelátóról.

- Mire vagy a legbüszkébb?
- Arra, hogy bár nem vagyunk ultracsoport, mostanában elég jó viszonyt ápolunk velük.

- Ha már szóbahoztad, talán nem titok, hogy nem indult jól a szervezett szurkolói csoportokkal való viszonyotok, de mára ez már megfordult. Hogyan tudtok együttműködni?
- Amint említettem, mostanra egész jó kapcsolatban vagyunk. Megbeszélésekre hívnak meg minket és segítjük is őket, ahogyan tőlünk telik. A távolságra pedig szerintem gyógyír volt a két dob, amivel nagyjából összhangban szurkolhatnak az ultrák és a napos oldal szurkolói.

- Idegenben is szinte mindig ott van a drapériátok. Rajtatok tényleg nem múlik… 
- Ahová tudunk, oda elmegyünk, ha időnk engedi.

- Hogyan látod jelenleg a csapat és a klub helyzetét? Van kiút a gödörből? Min kellene változtatni?
- Én azt sajnálom csak, hogy ezt a stadiont úgy fogják lebontani, hogy nem játszott benne egy NB I.-es bajnok Diósgyőr, de remélem, hogy ebből a gödörből kimászunk, és maradunk ott, ahol a DVTK-nak helye van - az élvonalban. Rajtunk, szurkolókon nem fog múlni. Hogy min kellene változtatni? Elsősorban a játékosok fejében kell rendet tenni.

- Kerényi Zoltán elmondta, hogy együtt készültök a stadionbúcsúztató mérkőzés koreográfiájára. Tart még a gyűjtés?
- Igen, a hétvégi Videoton elleni meccsen is gyűjtünk, hogy méltóképpen és látványosan tudjuk elbúcsúztatni szeretett stadionunkat. (A koreográfiára a külföldön élők is adományozhatnak, számlaszám: CIB bank 10700086-69611988-51100005)

- A látványról szabad valamit tudni, vagy legyen meglepetés?
- Annyit talán elárulhatok, hogy mindenki, aki kilátogat az utolsó hazai mérkőzésre, az részese lesz egy picit a koreográfiának, és biztos, hogy egy életre szóló élménnyel fog gazdagodni.

- A Napos Oldal szurkolói csoport az indulása óta rengeteget jótékonykodik, minden mérkőzés előtt gyűjtötök, hol kupakokat, hol mást. Ahol tudtok, segítetek. Miért érzed ezt ilyen fontosnak?
- Családos apaként mindig mélyen érintett az éhező és beteg gyerekek látványa. Szerencsére társaim ugyanígy látják ezt a helyzetet, és közös erővel próbálunk minden rászorulón segíteni, akin csak tudunk.

- A ZSÓFI - CsodaVár egyesületnek is tagja vagy, mi a következő projektetek?
- A ZSÓFI - CsodaVár Egyesület egész évben gyűjti a tartós élelmiszereket, illetve adományokat, de mivel közeleg a tél, most magasabb fokozatra kell kapcsolnunk, és rengeteg élelmiszerre, ruhára, illetve tüzelőanyagra lesz szükségünk. Várjuk továbbra is a felajánlásokat a facebook oldalunkon, valamint a hazai mérkőzéseink előtt a szokott helyünkön, a Napos Oldal mögötti parkolóban, illetve közvetlenül engem is lehet keresni ezzel kapcsolatban.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!