Az 1984-ben született Barney Lord (teljes nevén: Barnaby Mason Lord) a Sheffield Hallam University (SHU) Sports Development and Coaching szakán szerzett BSC, majd a Sport and Excercise Science szakon MSC diplomát. Már tanulmányaival párhuzamosan edzősködött a Sheffield United akadémiáján, majd miután végzett, az akkoriban ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartozó FTC-nél folytatta. A klub utánpótlásában Sütő Szilárd pályaedzőként, majd vezetőedzőként dolgozott ekkoriban, míg Horváth Ferenc a támadók egyéni képzésében vett részt, azaz nem ismeretlenek közé érkezett Diósgyőrbe. Budapestről - Sütő Szilárddal együtt - Pápára vezetett az útja, legutóbb Indiában dolgozott, a Sheffield United akadémiájának megbízásából, amely három évre szóló megállapodást kötött az indiai Tata Football Academy-vel (TFA). Ennek a megállapodásnak a keretében többször járt Kalkuttában, hogy segítsen az akadémia felépítésében.

- Már harmadik alkalommal vállalok munkát Magyarországon, le sem tagadhatnám, hogy szeretem az országot - kezdte Barney Lord. - Korábban az FTC-nél az utánpótlásban, Pápán az NB I.-es csapat mellett dolgoztam. Hasonló lesz a feladatom Diósgyőrben is, ahol az első csapathoz köt a feladatom, de lesz rálátásom az akadémiai képzésre is, ahol két kiváló kollégával tudok együttműködni.

- Amikor néhány hete először jártam a DVTK-nál, jó benyomást tettek rám a körülmények, és azt itt zajló munka. Hosszasan beszélgettem Egri Attilával és Dobos Attilával, a két erőnléti edzővel, és elmondhatom, jól felépített, minőségi munkát végeznek. Ezért nem is szeretnék forradalmat csinálni, ugyanakkor lesznek változások. Elsődleges célom, hogy a játékosok azonos hullámhosszra kerüljenek velem, megértsék, hogy mit csinálunk, és azt miért csináljuk. Szeretnék emelni az edzések ritmusán, végső soron pedig szeretnék belőlük gyorsabb, erősebb, jobb játékosokat faragni - osztotta meg elképzeléseit az angol szakember.

- Barney néhány héttel ez előtt már vendégünk volt a DVTK Edzőközpontban, ahol több foglalkozást is megtekintett - mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Folyamatos tárgyalásban álltunk, mielőtt megegyeztünk volna. Örülök annak, hogy csatlakozott hozzánk, hiszen egy kiváló erőnléti edzővel bővült az első csapat szakmai stábja.

Névjegy

Név: Barney Lord
Teljes név: Barnaby Mason Lord
Születési idő: 1984. május 22.
Születési hely: Bury (Anglia)
Poszt: erőnléti edző

Pályafutása: Sheffield United utánpótlás, Ferencvárosi TC utánpótlás, Lombard Pápa (NB I.), Sheffield United, Tata Football Academy, Diósgyőri VTK (NB I.)

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!