Rasheed Rita budapesti, szegedi és zalaegerszegi évek után Győrben bajnoki címet ünnepelhetett. Ezt követően Olaszországban, majd Franciaországban légióskodott, ahonnan az Aluinvent DVTK hívására tért haza. Az első évben a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet nyert, az előző évben pedig ezt is túlszárnyalva felemelhette a Magyar Kupát. Emellett tagja volt az Európa Kupában egészen a negyeddöntőig menetelő csapatnak. A 26 éves bedobó az előző bajnokságban mérkőzésenként átlagban 6,5 pontot szerzett, valamint 1,73 assziszttal szolgálta ki a társakat.

- Magyarországon nem szerettem volna másik klubba igazolni, külföld jöhetett volna szóba, de végül elvetettem ezt a lehetőséget - osztotta meg Rasheed Rita. - Az Aluinvent DVTK meg szeretett volna tartani, míg a külföldi lehetőség csak körvonalazódott, én pedig nem akartam várni. Másfél év alatt megismertem a klubot, a várost, jól érzem magam, a drukkerek extrák, ilyen szurkolótábort kívánni sem lehetne jobbat. A kiváló körülményeknek köszönhetően sikereket értünk el, minden egyben van, harmóniában vagyok.


Bajnoki arany- és ezüstérem, valamint Magyar Kupa-győzelem és második hely is szerepel a sok válogatott mérkőzés mellett Rasheed Rita dicsőséglistáján, ezek után milyen a motivációval vág neki a szezonnak? - kérdeztük tőle.

- Legfőbb cél a bajnoki döntő, amiről az előző idényben Alyssia Brewer és Horti Dóra súlyos sérülése miatt lemaradtunk. A Magyar Kupában pedig meg kell védenünk a címünket, bár a sport örök igazsága, hogy mindig nehezebb valamit megvédeni, mint először megnyerni. Mindkettő sorozat nagyon nehéz lesz, mert erősítenek az ellenfelek, sok jó játékos szerepel majd jövőre Magyarországon. Személy szerint ismét sok meglepetéssel színezett bajnokságra számítok, mint az előző idényben, ahol nem szakadt ketté a mezőny, hanem a tabella második részében tartózkodó csapatok is győzni tudtak esetenként az élboly tagjai ellen.

Jelenleg pihenőjét tölti Rasheed Rita, ami aktív pihenésnek nevezhető.

- Augusztus közepén kezdődik a felkészülés, ahová szeretnék fitten érkezni. A súlyommal biztosan nem lesz gond, a kondimat futással igyekszem rendben tartani. Nyaranta kicsit hanyagolni szoktam a kosárlabdát, hogy utána annál nagyobb lelkesedéssel vessem bele magam a játékba. Jelenleg legtöbb energiámat az esküvőszervezés köti le, júliusban ugyanis férjhez megyek. Végül jut idő egy kis pihenésre is, mielőtt nekilátnánk a kőkemény munkának - avatott be Rasheed Rita.

- Minden csapat életében nagyon fontos a stabilitás, ami a kosárlabdában elsősorban azt jelenti, hogy fontos a csapat magjának együtt tartása - nyilatkozta Szabó Tamás. - Örülök, hogy Timi és Tina, valamint a szerződéssel rendelkező Betti után Rita is elfogadta az ajánlatunkat, és nálunk játszik a következő idényben is. Egyúttal sok boldogságot kívánok a küszöbön álló esküvője alkalmából!

Névjegy

Név: Rasheed Rita
Születési idő: 1989. augusztus 5.
Születési hely: Budapest
Poszt: bedobó
Állampolgárság: magyar

Pályafutása

2016/2017 Aluinvent DVTK
2015/2016 Aluinvent DVTK
2014/2015 tavasz Aluinvent DVTK
2014/2015 ősz Saint-Amand (francia 1. osztály)
2013/2014 San Martino (olasz 1. osztály)
2012/2013 Győr
2011/2012 Győr
2010/2011 Szeged
2009/2010 ZTE
2008/2009 ZTE
2007/2008 Vasas Csata
2006/2007 Vasas Csata

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!