A szerb válogatott center, Tina Jovanović tavaly nyáron a PEAC-Pécs csapatából érkezett Miskolcra (pályafutásáról ebben az interjúban beszél hosszabban. Az első évben mindjárt Magyar Kupa aranyérmet ünnepelhetett az Aluinvent DVTK mezében, és ő is részese volt a klubrekordot jelentő Európa Kupa menetelésnek. A bajnokságban Alyssia Brewer és Horti Dóra súlyos sérülését követően egyedüli valódi centerként tartotta a lelket a csapatban, és csak hajszálon múlt, hogy nem sikerült a döntőbe jutni.

- Több érv is szól amellett, hogy az Aluinvent DVTK-ban folytassam a karrieremet - mondta el Tina Jovanović - A bajnokságban és az Európa Kupában kiváló csapatok ellen játszhatok, ami jobb játékossá tehet engem is. Úgy érzem, annál is több van bennem, mint amit az előző évben nyújtottam, és most kaptam egy esélyt, hogy ezt megmutassam a közönségnek. A második miskolci évemben már nem kell beilleszkednem a közösségbe, ismerem a várost, a körülményeket, az edző edzésmódszereit és filozófiáját, ez mindenképpen könnyebbséget jelent.

Az előző bajnokságban átlagosan 12,3 pontot szerzett mérkőzésenként, ami mellé 7 lepattanót is szedett. Milyen célokkal vág neki a következő idénynek? - kérdeztük.

- Egy évet játszottam a PEAC-ban, egyet az Aluinvent DVTK-ban, tehát összesen kettőt Magyarországon, és eddig azt tapasztaltam, hogy nincs két egyforma idény - válaszolt a szerb center. - Ezért azt várom, hogy a harmadik év is különböző lesz. Az biztos, hogy a magyar bajnokság évről évre jobb, jövőre is biztosan sok lesz a szoros mérkőzés, de szeretnék előrébb lépni a bajnokságban, a kupában pedig nem is lehet más a cél, mint a címvédés.

- Tina a tavalyi csapatunk egyik legfőbb építőköve, első számú prioritásként kezeltük a megtartását, és ez sikerült is - nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. - Bízom benne, hogy hasonló teljesítményre számíthatunk tőle, mint az előző idényben.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!