Szeszák Martin (1995), Magyar Balázs (1996), Bernáth Milán (1997), Laczkó Ákos (1997) Miskolcon ismerkedett meg a jégkorong szépségeivel, és járták végig a szamárlétrát, míg Albert Tibor (1996), Karda Milán (1997) és Szopos Ottó (1997) három, Kovács Arnold (1996) két éve a DVTK Jegesmedvék játékosa, itt kapták meg azt a képzést, minek eredményeként a következő idényben lehetőséget kapnak a felnőttek között.

- Az utóbbi két évben mind a nyolc fiatal a magyar és az osztrák bázisú utánpótlás bajnokságokban pallérozódott, most jött el az idő arra, hogy az U20-as bajnokság mellett a MOL Ligában is megmutassák oroszlánkörmeiket - nyilatkozta Mayer Péter a DVTK Jegesmedvék szakmai igazgatója. - A következő bajnokságban a MOL Liga jelenti számukra a prioritást, azonban a korukat, illetve a túlkoros szabályt kihasználva a magyar U20-as sorozatban, és az EBYSL-ben is pályára lépnek majd, hiszen a program szándékosan úgy lesz kialakítva, hogy kitérjenek egymás elől a mérkőzések. Úgy fogjuk adagolni a terhelést, hogy személyre szabottan mennyiségileg és minőségileg is a legoptimálisabb legyen.

A fiatalok még tanulnak, ezért az egyetemisták egyéni tanrend szerint teljesítik tanulmányaikat, míg a középiskolások a törvény adta rugalmasságot kihasználva vizsgáznak, hiszen profi sportolóként egész napjukat kitölti a száraz és jeges edzés, taktikai felkészülés.

- Doug Bradley vezetőedző elképzelésivel találkoztak a mi gondolatainkkal, hogy a legtehetségesebb fiatalok bekapcsolódjanak a napi felkészülésbe, és mérkőzéseken is kapjanak kiegészítő szerepet - folytatta Mayer Péter. - Ez persze nem jelenti azt, hogy ha valaki gyorsabb ütemben fejlődik, akkor ne kapjon már ebben a bajnokságban nagyobb feladatokat is. Azt várom tőlük, hogy akarják leszakítani a rutinosabb játékosok mezét, és ne elégedjenek meg azzal, hogy az első csapat keretéhez tartoznak.

- Minden edző a lehető legjobb csapatot akarja összerakni, ami nem a kortól függ, hanem a hozzáadott értéktől - tette hozzá Mayer Péter.

A DVTK Jegesmedvék 2016/2017

Kapus
Kiss Bence

Hátvéd
Láda Balázs
Bernáth Milán
Kovács Arnold
Laczkó Ákos

Csatár
Hajós Roland
Galanisz Nikandrosz
Miskolczi Márk
Tóth Adrián
Albert Tibor
Magyar Balázs
Karda Milán
Szeszák Martin
Szopos Ottó

Vezetőedző
Doug Bradley

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!